T-shirt Eksklusif edisi terhad untuk Pejuang dan Pencinta Basikal Tua Malaysia


Pastikan anda memiliki sehelai t-shirt edisi terhad ini. Hanya tinggal 20 helai sahaja - saiz S, M dan L (Hitam dan Putih). Harga RM29.00 sehelai + RM6.00 untuk poslaju.

T-shirt eksklusif edisi terhad khas untuk pejuang dan pencinta basikal tua Malaysia didatangkan dengan dua warna pilihan iaitu hitam dan putih

Salam Hormat buat semua pencinta basikal tua. Blog Basikal Malaya (BM) bersama Blog Nostalgia Basikal Tua (NBT) telah mengambil inisiatif untuk mengeluarkan rekaan t-shirt eksklusif pertama edisi terhad khas untuk pejuang dan pencinta basikal tua di Malaysia. Objektif utama penghasilan t-shirt ini adalah untuk mempromosikan hobi dan warisan basikal tua kepada masyarakat dan generasi muda disamping membantu golongan yang memerlukan bantuan. Disamping itu t-shirt ini sangat sesuai untuk dijadikan hadiah dan cenderahati eksklusif yang tidak mungkin diperolehi/dijual di mana-mana termasuk Mudah.com, eBay, pasar karat, dan sebagainya. T-shirt eksklusif ini dijual dengan harga RM29.00 (tambahan RM6.00 untuk poslaju).

Berkonsepkan Road-sign dan ikon basikal tua rekaan ini lebih menyerlah dengan latar-belakang T-Shirt berwarna putih

Idea dan konsep asal rekaan t-shirt ini telah diadaptasi berdasarkan road-sign (tanda lalu lintas) dan ikon basikal tua telah diolah ringkas (simple) untuk dijadikan subjek dan fokus utama dalam rekaan t-shirt ini. Walaupun subjeknya adalah “basikal tua” namun rekaletak dan ruang yang dihasilkan bercirikan konsep moden retro. Simboliknya ialah walaupun ini hobi “basikal tua” tetapi pemiliknya adalah generasi intelektual yang berjiwa muda dan sofistikated. Gabungan warna hitam kuning telah digabungkan untuk memberikan kesan patriotik dan keberanian tinggi merujuk kepada semangat kental “Harimau Malaya”. Kepada yang berminat bolehlah membuat pesanan awal melalui email ikhwanizam@gmail.com atau menghubungi penulis di talian 019 606 5575 atau Sdr. Sanim (NBT) 012 316 1430

Sebahagian dari hasil jualan T-Shirt ini akan disumbangkan kepada Sdr. Amran Jantan yang menghidapi penyakit kencing manis (diabetis) yang kronik

Jualan Amal T-shirt eksklusif “Basikal Tua” untuk membantu Sdr. Amran Jantan dan Keluarganya (50% keuntungan akan disumbangkan kepada beliau)
Untuk makluman, tujuan jualan t-shirt ini bukanlah bermotifkan keuntungan semata-mata sebaliknya 50% (lima puluh peratus) hasil keuntungan jualan akan disumbangkan kepada Sdr. Amran bin Jantan sebagai tanggungjawab sosial (social responsibility) untuk membantu beliau yang menderita akibat penyakit kencing manis (diabetis). Sdr. Amran yang berusia 42 tahun dari Batu Berendam, Melaka terpaksa menanggung 3 orang anak yang masih bersekolah iaitu yang berumur 13, 12 dan 7 tahun.

Beliau yang kehilangan pekerjaan dan sumber pendapatan terpaksa menahan derita setelah ditinggalkan isterinya dan kini terpaksa pula menangung tanggungjawab menjaga anak-anak dan beban kewangan persekolahan mereka. Walaupun menerima sumbangan dari pihak kerajaan dan Baitulmal namun itu tidak cukup untuk menampung kos hidup dan penyakit yang dialaminya. Justeru itu marilah kita bersama-sama menghulurkan bantuan dengan membeli sambil beramal agar kita dapat memberi sedikit sumbangan kewangan kepada Sdr. Amran.

Ini masanya untuk membuktikan “basikal tua” Malaysia bukan hanya melestarikan warisan dan nostalgia silam tetapi dapat membantu golongan yang memerlukan. Silalah hubungi penulis dan Sdr. Sanim (NBT) sekiranya berminat untuk membeli sambil beramal. Jadilah antara 100 orang yang “bertuah” memiliki t-shirt eksklusif ini. Stok amatlah TERHAD. First come first serve basis Hanya tinggal 20  10 helai sahaja lagi – Saiz S, M, dan L sahaja (Hitam/ Putih). Jangan sampai menyesal apabila melihat kawan-kawan anda memilikinya Hubungi saya (Ikhwan) di 019-606 5575. – Basikal Malaya

7 Responses

  1. mantap…nnt sy order sama chegu sanim KOTR…

  2. Tarahal…skrg dah tinggal 70 pcs…lagi🙂 Thanks for your support bro.

  3. nak bli satu warna hitam….saiz M

    nak bayar mcm mana? dapat bila..tak sabor nak pakai nih…hensemmmm

    adi speda kota bharu

  4. kat mne leh dpt bju ny?
    stil de stock x?
    bju simple & design sgt mnarik!!

  5. Adi….harap2 baju anda dah sampai ke Wakaf Bahru…pasti ramai kawan2 yg jeles…

    apex…masih ada dlm 20 helai lagi…boleh SMS saya kalau anda berminat. tk.

  6. Semoga Allah SWT meringankan sakit yg diderita oleh sdr Amran

    doa kami dari penggemar sepeda tua indonesia

  7. Terima kasih atas sokongan kamu Mas Heru (Wong Cilik) semoga kita terus bersahabat🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: