Basikal Malaya MENYOKONG Kempen Malaysians Unite for Road Safety (Mufors)


thumb_banner_300x250_bmSalam Ramadhan buat semua sahabat & pelawat/pengunjung blog BM. Sebagai pemilik basikal tua dan pengguna jalan raya Basikal Malaya MENYOKONG sepenuhnya kempen Malaysians Unite for Road Safety (Mufors). Sebagai rakyat Malaysia yang prihatin dan bertanggunjawab marilah kita bersama-sama menyokong dan turut sama menyatakan ikrar kita di laman web www.090909.org.my bagi menyatakan sokongan. Kempen yang telah dilancarkan pada 9.9.2009 ini telah mendapat liputan media dan perhatian seluruh rakyat Malaysia terhadap kepentingan menjaga keselamatan di jalan raya.

SABAN tahun, begitu banyak nyawa yang terkorban setiap kali tibanya musim perayaan. Di negara ini, dengan jumlah kemalangan yang mencecah sehingga 300,000 dan dengan lebih 6,000 kematian setahun, sudah tentu ia satu perkembangan amat membimbangkan.

Sikap pemandu yang cuai pula dikenal pasti antara punca utama berlakunya kecelakaan jalan raya. Bukan tidak ada kempen keselamatan yang diadakan, bukan juga tiada kursus kesedaran dianjurkan, namun jumlah itu tetap meningkat dari setahun ke setahun. Difahamkan, 18 orang terbunuh setiap hari akibat kemalangan jalan raya. Lalu, apa sebenarnya yang perlu dilakukan bagi membendung kemalangan yang makin bertambah ini?

Basikal Malaya Menyokong dengan menyatakan IKRAR untuk kempen MUFORS!

Basikal Malaya Menyokong dengan menyatakan IKRAR untuk kempen MUFORS!

Untuk maklumat lanjut sila layari http://www.090909.org.my/ bersama kita menyatakan IKRAR untuk menjayakan kempen Malaysians Unite for Road Safety (Mufors). Basikal Malaya sudah BERIKRAR anda bagaimana? – Mykyocera

Advertisements

One Response

  1. IKRAR 3P
    1. PASTIKAN KENDERAAN ANDA SELAMAT
    2. PANDU SECARA ENJOY
    3. PATUH PADA UNDANG2 DAN PAPAN TANDA

    PETUA NIE BERGUNA BUKAN HANYA DI JALAN RAYA SAHAJA,MALAH DI DALAM RUMAH JUGA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: