Basikal Malaya menyokong Earth Hour – 8:30mlm – Sabtu, 28 March 2009


Salam hormat buat semua sahabat basikal/sepeda tua Nusantara.

Marilah kita menyertai 1 bilion manusia menyokong usaha WWF untuk menjayakan kempen anti pemanasan global (against global warming) seluruh dunia. Sebagai langkah sokongan dan tindakan kita terhadap kempen ini, marilah kita bersama-sama mematikan lampu di rumah dan di mana sahaja selama sejam pada hari  Sabtu 28 Mac, 2009 bermula jam 8:30 – 9:30. Mungkin kita mampu/bisa merubah nasib dan menjaga bumi yang kita sayangi ini untuk generasi akan datang. Maklumat lanjut sila layari Earth Hour – Malaysia . Kami menyokong Earth Hour Malaysia! Hentikan pemanasan global!

Basikal Malaya berdiri teguh menyokong Earth Hour 2009

Basikal Malaya berdiri teguh menyokong Earth Hour 2009

Basikal Malaya menyokong Earth Hour 2009!

Terima kasih kepada MANUSIA prihatin !

Terima kasihlah kepada semua yang telah memadamkan lampu sebagai tanda sokongan pada 8:30 malam – Sabtu 28 March 2008 yang lalu. Terima kasih.

10 Responses

  1. Saya menyokong penuh kempen ini, menghayati dan memerhati tentang pentingnya kesedaran menyelamatkan bumi tempat tinggal sementara bagi kita semua.

  2. ayo kite hijaukan dunia kita ini.!!

  3. Salam…
    Biarpun panas bumi ini, tp ade lg panas bro, macam-macam panas bro. Faham2 aje la k.

  4. Biasalah …adakala panas ada kala sejuk. Yang panas x semuanya panas…yang sejuk x semuanya sejuk …mcm pernah dengar jer kan?

  5. Panas sgt pun tak boleh jgk…sujuk sgt pun tak boleh jgk…apa2pun sederhana tu penting…yg baik dijadikan teladan…yg buruk dijadikan sempadan…

  6. Setuju🙂 x panas x sejuk = suam heheheee. Paling penting hidup mau happy… aman, damai dan sejahtera dibumi Malaya yang indah ini.

  7. Salam…
    Betul tu,x panas x sejuk,tapi kekadang telinga menjadi panas leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

  8. …………….:)

  9. Sdr Jebatmlk,
    Telinga panas xpe jangan hati panas…bro. Kalau panas minumlah air Chap Kaki Tiga atau air Chap Badak…heheeeee…xpun ko dengarlah radio Xfresh “kami x HOT…kami COOL”…Jangan maraaaa aaaaa…kita kena jaga juga keamanan dunia selain hal2 panas dan sejuk nie. PEACE!

  10. dah panas berendam jer dalam ais..abis citer kekekeke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: